• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У яких сферах можна знайти підробіток в Україні
    Опубликовано: 2023-01-15 17:40:06

    Війна змусила багатьох українців шукати можливості додаткового заробітку, адже протягом 2022 року зарплати українців скоротилися на 25-50%. Найбільше варіантів підробітку у будівельній та транспортній сферах. А от найвищу зарплату без досвіду роботи отримують далекобійники.

    Про це свідчать дані сервісу OLX Робота.

    Яких вакансій для підробітку на ринку найбільше
    На сервісі OLX Робота у листопаді-грудні 2022 року найчастіше роботодавці пропонували підробіток у сфері робітничих спеціальностей та виробництва, мова йде про тимчасову та неповну зайнятість.

    Найбільше варіантів заробити додаткові кошти було в будівельній сфері, а саме для різноробочих. За місяць такої роботи можна було отримати 7,5 тис. грн, залежно від типу зайнятості. Також немало пропозицій на часткову зайнятість було у транспортній галузі, зокрема, для водіїв. У середньому за таку роботу пропонували 18,5 тис. грн. Доволі багато пропозицій підробітку і в сфері клінінгу. Так, прибиральниці в середньому могли отримувати 3,5 тис. грн на тимчасовій роботі, а доглядальниці 4,5 тис. грн.

    Найбільше роботи на тимчасову та неповну зайнятість пропонують у Київській, Дніпропетровській, Одеській, Львівський та Харківській областях.

    Топ-5 вакансій для підробітку
    Різноробочий
    Водій
    Прибиральниця
    Будівельник
    Продавець.

    А от відгукувалися пошукачі на OLX Робота найбільше на вакансії різноробочого — понад 20,5 тисяч разів, прибиральниці — більше 7,5 тисяч разів, водія — 5 тисяч разів, вантажника та продавця — по 3 тисячі разів.

    Робота для тих, хто не має досвіду
    Найчастіше на OLX Робота у період листопад-грудень на роботу без досвіду шукали працівників у таких сферах:

    Роздрібна торгівля / Продажі / Закупки — 16 тис. оголошень;
    Логістика / Склад / Доставка — 8 тис. оголошень;
    Виробництво / Робітничі спеціальності — 5 тис. оголошень;
    Готельно-ресторанний бізнес / Туризм — 3 тис. оголошень. 

    Найбільшу заробітну плату без досвіду пропонували далекобійникам — 38,5 тис. грн, майстрам з ремонту — 31 тис. грн та фасадникам — 30,5 тис. грн. Також не відставали у розмірі платні працівники не робітничих спеціальностей. Так, ріелторам без досвіду готові були платити за місяць роботи — 30 тис. грн, а няня могла отримати 28,5 тис. грн.

    У зазначений період попит частково збігався з пропозицією, адже відгукувалися пошукачі без досвіду на сервісі OLX Робота найчастіше на вакансії продавця (105 тис. відгуків), вантажника (67 тис. відгуків), менеджера з продажу (62,5 тис. відгуків), охоронця (61 тис. відгуків) та водія (59 тис. відгуків).

    ТОП 10 вакансій для пошукачів без досвіду роботи
    Продавець
    Водій
    Менеджер з продажу
    Охоронець 
    Продавець-консультант
    Менеджер по роботі з клієнтами
    Торговий представник
    Прибиральниця
    Таксист
    Кухар.

    Нагадаємо, у воєнному 2022 році роботодавці найчастіше шукали продавців, водіїв та вантажників. Пошукачі ж найбільше відгукувалися на вакансії категорії “Роздрібна торгівля/Продажі/Закупки”.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.