• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зеленський підписав три закони, необхідні для вступу України до ЄС
    Опубликовано: 2023-01-02 09:34:06

    Президент України Володимир Зеленський підписав закони №8224 “Про національні меншини (спільноти) України”, “Про медіа” №2693-д, а також №7662 "Про удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду". Всі три документи — вимога для вступу України в ЄС.

    Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

    "Виходить, разом з Законом про медіа і Законом про КС, то всі законопроекти необхідні для кандидатства у ЄС підписані. Єдине питання тепер, чи буде зарахований закон про відбір КС без врахування останніх позицій Венеційської комісії", — зазначив він.

    Закони про медіа та національні меншини були підписані головою держави 29 грудня. Delo.ua розповідало, що передбачається законом "Про медіа" та які зміни вплинуть на роботу ЗМІ.

    Закон №7662 щодо внесення змін до закону стосовно удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду (КС) на конкурсних засадах Зеленський підписав ще 20 грудня.

    Згідно із документом, до проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду судді буде залучено новий спеціальний орган – Дорадчу групу з шести експертів: представників президента, Верховної Ради, з'їзду суддів, Венеціанської комісії, міжнародних та іноземних організацій, які надають допомогу Україні у сфері верховенства права або протидії корупції.

    Нагадаємо, Європейська Рада вирішила надати Україні статусу кандидатів у члени Європейського Союзу. Таке рішення було ухвалено на засіданні найвищого політичного органу ЄС у Брюсселі 23 червня. У Кабміні очікують, що Україна вступить до ЄС у 2029 році.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.