• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • SpaceX запускає першу партію супутників Starlink другого покоління – трансляція
    Опубликовано: 2022-12-29 15:39:14

    SpaceX 28 грудня запускає першу партію супутників Starlink другого покоління, повідомляє Space.com.

    Старт ракети Falcon 9 з групою супутників Starlink 5-1 покоління 2 (Gen2) запланований на 4:30 за часом східного узбережжя (11:30 за Києвом) з космодрому на мисі Канаверал. Трансляція розпочнеться за пʼять хвилин до старту.

    Супутники Starlink тепер розгортатимуться на нових орбітах, що додасть ще більшої пропускної здатності мережі, заявили у SpaceX. Це дасть змогу сервісу залучити більше клієнтів та надавати швидші послуги, особливо в регіонах, де зараз надмірний попит.

    Після старту перший ступінь ракети має сісти на безпілотну платформу A Shortfall of Gravitas в Атлантичному океані біля узбережжя Флориди.

    Перший ступінь цієї місії Falcon 9 виконає свій 10-й політ. Раніше ракета-носій здійснила чотири місії Starlink, запустила два американські супутники GPS, комерційний супутник Nilesat 301 і перевозила два різні приватні екіпажі астронавтів у місіях Inspiration4 і Ax-1.

    1 грудня Федеральна комісія зі зв’язку США (FCC) надала SpaceX дозвіл на розгортання 7500 супутників другого покоління. Це було лише часткове схвалення, оскільки SpaceX подала заявку в FCC на дозвіл відправити майже 30 000 цих супутників на низьку навколоземну орбіту.

    Супутники другого покоління зможуть надавати інтернет безпосередньо на смартфони.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.