• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Tesla призупиняє виробництво на заводі в Шанхаї
    Опубликовано: 2022-12-27 18:21:18

    Американська автомобільна компанія Tesla Ілона Маска призупинила виробництво на шанхайському заводі через зростання кількості захворювань на COVID-19.

    Про це повідомляє Reuters.

    Зазначається, що Tesla призупинила виробництво на своєму заводі в Шанхаї в суботу, 24 грудня, випереджаючи попередній план призупинити більшість робіт на заводі в останній тиждень грудня. .

    Американський автовиробник скасував ранкову зміну та сказав усім працівникам свого найпродуктивнішого виробничого центру, що вони можуть відпочивати. Компанія не повідомила причину.

    Reuters зазначає, що гігант електромобілів планував призупинити виробництво Model Y на заводі з 25 грудня по 1 січня .

    Призупинення відбувається на тлі зростаючої хвилі заражень коронавірусом після того, як на початку цього місяця Китай пом’якшив карантинні обмеження.

    Один з співрозмовників видання повідомив, що працівники  заводу Tesla також захворіли, що створило проблеми у виробництві.

    Шанхайський завод був зосереджений на виготовленні моделей для експорту протягом останнього тижня.

    "Припинення заводом збірки Model Y наприкінці місяця буде частиною скорочення запланованого виробництва приблизно на 30% протягом місяця моделі, найбільш продаваної Tesla", - повідомляє Reuters.

    Видання зауважує, що на заводі у Шанхаї, який є найважливішим виробничим центром компанії Ілона Маска з виробництва електромобілів, раніше не було усталеної практики зупинки в кінці року.

    Як повідомлялося раніше, акції Tesla впали з кінця вересня на майже 40% через надмірну увагу Ілона Маска до Twitter.

    Через це Ілон Маск втратив титул найбагатшої людини світу згідно з  даними Forbes.

    Нагадаємо, попри всі негаразди, Tesla поступово виходить на ринок роботів. Так, виробник електрокарів продемонстрував на AI Day 2022 прототип двоногого робота-гуманоїда Optimus. Під час презентації робот вперше ходив без будь-яких механічних опор і розмахував руками в повітрі.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.