• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна стала країною року за версією The Economist
    Опубликовано: 2022-12-22 09:15:23

    Впливовий щотижневий британський журнал The Economist назвав Україну країною року 2022, підкресливши, що "інакше і бути не могло". Про це видання повідомило 20 грудня.

    Журналісти зазначають, що в минулі роки виданню було важко обрати країну року. Автори журнали вели довгі дискусії, аналізували різні фактори. Але в цьому році все інакше.

    "Цього року, вперше після того, як ми почали називати країни року в 2013 році, вибір очевидний. Це може бути тільки Україна", — йдеться в статті.

    В попередні роки звання "країна року" The Economist присуджував державі, яка на думку журналістів видання досягла найкращих показників у розвитку за останні 12 місяців.

    "Тож Україна в певному сенсі є незвичайним вибором, адже життя більшості українців значно погіршилося після вторгнення Росії в їхню країну в лютому. Багато людей померли. Міста були зруйновані та спалені. Мільйони людей покинули свої домівки. Економіка України скоротилася приблизно на третину", — нагадують у виданні.

    Але стійкість Україні в нинішніх реаліях викликає захоплення, тому журнал The Economist зробив саме такий вибір цьогоріч.

    Водночас, як підтверджує достлідження The Economist Intelligence Unit, Україна зайняла останнє місце в європейському рейтингу продовольчої безпеки (26 місце з 26), у глобальному — 65-те серед 113 країн світу.

    Війна спричинила зубожіння великої частки українців. Через втрату роботи та скорочення заробітних плат з "раптовою бідністю" стикнулися навіть представники середнього класу. Наразі статистика говорить, що кожному третьому громадянину щомісяця не вистачає грошей до зарплати.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.