• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Норвегія надала 10 мостів для постраждалих від бойових дій областей України
    Опубликовано: 2022-12-16 18:25:22

    Норвезьке управління державних доріг відправить Держагентству автодоріг України гуманітарну допомогу у вигляді 10 мостів. Як зазначають у останньому, їх буде встановлено замість зруйнованих під час повномасштабного російського вторгнення.

    "Йдеться про тимчасові мостові конструкції типу acrow/bailey, які підходять для пересування важких транспортних засобів. Ці конструкції дозволять не лише з’єднати населені пункти, а й забезпечать довезення гуманітарних вантажів, проїзд швидких, ремонтних бригад, евакуацію населення", - вказують в "Укравтодорі".

    Передача мостів, загальна вартість яких становить 30 мільйонів норвезьких крон (на сьогодні це 110,6 мільйона гривень), фінансуються з гуманітарного бюджету Міністерства закордонних справ Норвегії.

    Їхнє прибуття в Україну очікується у січні. 13 грудня вони вирушили зі складу дорожньої адміністрації в Бьоркелангені. Участь у відправленні мостів взяли міністр транспорту Йон-Івар Нюгорд та міністерка закордонних справ Аннікен Гюітфельдт. Усього Норвегія надішле 32 вантажівки гуманітарної допомоги.

    До цього від початку російсько-української війни гуманітарну допомогу для відновлення дорожньої інфраструктури передавали Україні дві європейські держави - Чехії та Франції.

    Як зазначають в "Укравтодорі", він отримав дев'ять металевих конструкцій, і частина з цих мостів вже встановлена у деокупованих регіонах, зокрема на Київщині та Харківщині.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.