• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Папа Римський закликав скромно відсвяткувати Різдво, а всі гроші віддати українцям
    Опубликовано: 2022-12-16 10:19:59

    Папа Римський Франциск закликав віруючих витрачати менше на святкування Різдва та подарунки цього року, а заощаджені гроші відправити на допомогу українцям,  щоб допомогти їм пережити голод і холод зими.

    Про це пише Reuters.

    Папа Римський, який звертається із закликами про мир в Україні майже на кожному публічному заході відтоді, як Росія вторглася до країни в лютому, звернувся з негласним проханням наприкінці своєї щотижневої загальної аудієнції.

    "Брати і сестри, кажу вам, в Україні так багато страждань, так багато, так багато", - сказав він, додавши, що хоче привернути увагу до конкретних проблем, які українці будуть мати в найближчі місяці.

    "Красиво святкувати Різдво, але давайте знизимо рівень різдвяних витрат. Давайте мати більш скромне Різдво, зі скромнішими подарунками, і відправити те, що ми заощаджуємо, українському народу, який цього потребує", – сказав він, викликавши оплески в залі від присутніх.

    "Вони так сильно страждають, вони голодують, відчувають холод, і багато хто помирає, тому що не вистачає лікарів і медсестер", - сказав Франциск.

    Він наголосив, що мільйонам мирних жителів, які переживають найбільший конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, доводиться боротися з відключеннями електроенергії, тепла та води , спричиненими російськими атаками на інфраструктуру в умовах мінусових температур.

    "Не забуваймо. Різдво - так. У мирі з Господом - так. Але з українцями в серці. Зробимо для них цей конкретний жест", - сказав Папа Римський.

    Раніше  Франциск заявив, що постачати Україні зброю, якою вона захищається від російської агресії та боронить свою територіальну цілісність і свободу, є морально законним.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.