• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Німеччина виділила €56 мільйонів на ремонт енергетичної інфраструктури України після обстрілів РФ
    Опубликовано: 2022-12-04 09:19:53

    Німеччина надала Україні термінову фінансову допомогу для ремонту енергетичної інфраструктури на суму близько 56 мільйонів євро, а також понад 350 генераторів, повідомляє сайт німецького уряду.

    Зазначається, що про це йшлося в ході телефонної бесіди канцлера Олафа Шольца з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася у вівторок. Вказано, що сторони "обмінялися думками" щодо політичної, військової та гуманітарної ситуації в Україні.

    Зокрема, Зеленський поінформував про наслідки російських авіаударів по цивільній інфраструктурі, об'єктах водо- та електропостачання, а глава уряду Німеччини засудив обстріли, що продовжуються, і запевнив Україну в подальшій підтримці.

    Канцлер також підтвердив постійну підтримку України з боку Німеччини, зокрема у сфері протиповітряної оборони та довгострокового відновлення країни. Лідери двох країн домовилися продовжити тісний та конструктивний обмін думками та залишатися у тісному контакті.

    Нагадаємо, що США у вівторок оголосили про додаткове виділення більше 53 мільйонів доларів на закупівлю критично важливого електрообладнання для України у світлі атак Росії на її енергетичну інфраструктуру.

    Зазначимо також, що минулого тижня Європейський банк реконструкції та розвитку схвалив пакет фінансування у розмірі 372 мільйони євро для підтримки НЕК "Укренерго" для оперативного відновлення пошкоджень, завданих ударами з боку РФ.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.