• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Німеччина виділила Україні 1 млн євро невідкладної допомоги після масованої ракетної атаки РФ
    Опубликовано: 2022-11-18 15:56:11

    У відповідь на масовані російські атаки по Україні Німеччина перерахує 1 млн євро як невідкладну допомогу до Фонду енергетичної підтримки України.

    Про це повідомило у Twitter посольство Німеччини в Україні.

    "У відповідь на численні атаки Росії на цивільну енергетичну інфраструктуру України Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини виділяє 1 млн євро як невідкладну допомогу, яка буде внесена до Фонду енергетичної підтримки України", — йдеться в повідомленні диппредставництва.

    Уточнюємо, що енергетична спільнота створила Фонд для відновлення зруйнованої війною української енергетичної інфраструктури в квітні 2022 року. Його основні донори — держави-члени ЄС, а також міжнародні компанії та корпорації.

    Як зазначив міністр енергетики Герман Галущенко, 15 листопада стався наймасованіший обстріл енергосистеми з початку війни.

    Переважно росіяни цілилися на об'єкти енергетики. Внаслідок цього "Укренерго" запровадило екстрені відключення світла по всій Україні, а мобільні оператори попередили про перебої зі зв'язком.

    На наступний день по всій Україні знову застосували графіки погодинних відключень електроенергії, а також додатково – аварійні відключення.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.