• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Три чверті інвесторів втратили гроші, вклавшись в біткоїни – дослідження
    Опубликовано: 2022-11-17 18:02:06

    Абсолютна більшість людей, які купували біткоїни, втратили на цьому гроші, заявив Банк міжнародних розрахунків (BIS), який ще називають "центробанком для центробанків".

    Економісти банку дійшли такого висновку, проаналізувавши дані інвесторів у криптовалюти в 95 країнах в період з 2015-го до 2022 року.

    "Приблизні підрахунки свідчать, що близько трьох чвертей користувачів втратили гроші на своїх інвестиціях у біткоїни", – йдеться в опублікованому 14 листопада дослідженні банку.

    Протягом аналізованого періоду ціна біткоїна зросла з $250 у серпні 2015 року до піка майже $69 000 в листопаді 2021-го. Зараз він торгується на рівні менше ніж $17 000.

    Кількість людей, які користуються мобільними застосунками для криптоторгівлі, за цей самий час збільшилась зі 119 000 до 32,5 млн.

    Дослідження показало, що нові інвестори переважно заходять тоді, коли ціна на біткоїни іде вгору, а заробляють на цьому найбільші криптовласники, або так звані "кити", які повертають свої інвестиції їхнім коштом.

    Також економісти встановили, що найбільший сегмент нових інвесторів у криптовалюту – приблизно 40% – це молоді чоловіки до 35 років, яких зазвичай вважають найбільш схильними до ризиків.

    Висновки економістів підтверджують тезу про те, що більшість інвесторів розглядають криптовалюти як спекулятивну інвестицію, а не засіб реального платежу.

    "За нашими оцінками, 73-81% інвесторів у всьому світі, ймовірно, втратили гроші на своїх криптовалютних інвестиціях. І той факт, що більші інвестори ("кити"), зазвичай, продають, коли дрібні інвестори купують, може стати підставою для глибшої перевірки тверджень про "демократизацію" фінансової системи завдяки криптовалютам", – йдеться у дослідженні.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.