• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та США збудують малий модульний реактор
    Опубликовано: 2022-11-15 09:50:43

    У рамках Кліматичної конференції ООН Україна та США заявили про започаткування пілотного проєкту з будівництва на території  України малого модульного реактора.

    Про це йдеться у пресрелізі Державного департаменту США.

    Зазначається, що спеціальний посланник президента США з питань клімату Джон Керрі та міністр енергетики України Герман Галущенко оголосили про пілотний проєкт "Чисте паливо в Україні з ММР", який демонструватиме виробництво чистого водню та аміаку за допомогою безпечного малого модульного ядерного реактора й передових технологій електролізу в Україні

    Цей  проєкт спрямований на промислове виробництво чистого палива з ММР за допомогою електролізу твердих оксидів, підтримку цілей енергетичної безпеки України та покращення довгострокової продовольчої безпеки за допомогою чистих добрив, вироблених з аміаку.

    Крім того, він має на меті продемонструвати інноваційне лідерство України у сфері чистої енергії завдяки використанню передових технологій.

    Малі модульні реактори відрізняються меншими розмірами та потужністю порівняно з тими, що встановлюються на атомних електростанціях. Вони можуть бути змонтовані у важкодоступних місцях, де неможливо збудувати великі АЕС.

    Як заявила посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова, учасниками проекту стануть Аргонська національна лабораторія, український "Енергоатом", РНБО та український Державний науково-технічний центр ядерної та радіаційної безпеки.

    Також до проекту підключено кілька приватних американських компаній.

    Нагадаємо, польський уряд обрав американську Westinghuose компанією, яка будуватиме першу атомну електростанцію в Польщі. АЕС буде побудована на Помор'ї в Любятові-Копаліні. Будівництво розпочнеться у 2026 році.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.