• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Антонов» збирається добудувати нову «Мрію» у секретному місці
    Опубликовано: 2022-11-09 17:26:05

    Україна будує другий літак Ан-225 "Мрія" замість знищеного під час бойових дій на аеродромі "Антонов" у селищі Гостомель під Києвом наприкінці лютого. Про це повідомляє Bild з посиланням на слова генерального директора держпідприємства "Антонов" Євгена Гаврилова.

    За його словами, роботи над другим літаком ведуться у секретному місці. Йдеться про добудову другого екземпляру "Мрії", який свого часу так і не був добудований, із використанням вцілілих деталей зі зруйнованого в Гостомелі літака. На сьогодні, за даними Гаврилова, він готовий на 30%. Вартість же будівництва оцінюється у 500 мільйонів євро.

    При цьому голова ДП зазначив, що "Антонов" планує продавали в німецькому аеропорту "Лейпциг/Галле", де зараз тимчасово базується його авіакомпанія й куди до війни регулярно літав Ан-225, мерч, наприклад моделі "Мрії", кошти від чого підуть на фінансування добудови нового літака.

    Натомість пізніше у ДП "Антонов" уточнили, що насправді лише розпочалися конструкторські роботи і, за наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30% комплектуючих, які можна використати для другого зразка "Мрії".

    "Вартість побудови літака оцінюється щонайменше у 500 мільйонів євро, проте про конкретну суму поки говорити зарано. Більше інформації буде після перемоги", - додає підприємство.

    Нагадаємо при цьому, що Служба безпеки України наразі розслідує обставини знищення літака Ан-225 "Мрія", зокрема те, чому керівництво ДП "Антонов" не вжило усіх необхідних заходів для його збереження.

    Про наміри ж відбудувати "Мрію" в "Антонові" повідомляли ще в квітні. Зокрема, зазначалося, що обсяг фінансування та можливість використання компонентів Ан-225, що зазнали руйнувань з боку росіян, визначатимуться спецкомісією під егідою держконцерну "Укроборонпром". Також повідомлялося про відкриття спецрахунку на відновлення "Мрії", на який вже почали надходити гроші, за які у ДП "Антонов" пообіцяли публічно звітувати.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.