• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Вступ України до ЄС займе «більше року або навіть двох», – єврокомісар
    Опубликовано: 2022-11-12 10:26:16

    Враховуючи об'єм роботи, яку потрібно зробити для підготовки до участі у внутрішньому ринку Євросоюзу та багатьох інших важливих сферах політики, підготовка  України до набуття членства в Європейському Союзу може зайняти "більше року або навіть двох".

    Таку думку висловив єврокомісар з питань розширення Олівер Варгеї, передає Welt.

    Навіть незважаючи на те, що Україна прагне швидкого виконання реформ, не всі з них можуть бути виконані в прискореному режимі, зазначив Варгеї.

    "З огляду на масштабну роботу, необхідну для підготовки до участі у внутрішньому ринку ЄС та багатьох інших важливих галузях політики, вся підготовка до вступу, швидше за все, займе понад рік чи два", — дослівно цитує єврокомісара видання.

    Він також вважає, що до України "мають застосовуватися ті самі критерії, що і до всіх інших кандидатів".

    Зазначимо, що Варгеї — єврокомісар від Угорщини. Ця країна є чи не єдиною підтримкою РФ в Євросоюзі. Зокрема, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан лобіює скасування антиросійських санкцій.

    При цьому український уряд впевнений, що Україна поступово інтегрується в енергетичний, економічний та суспільний простори Євросоюзу, і повністю готовою до набуття членства країна буде наприкінці 2024 року.

    Європейська Рада вирішила надати Україні статусу кандидата у члени Європейського Союзу 23 червня.

    Згодом президент України Володомир Зеленський, спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук та прем'єр-міністр Шмигаль підписали спільну заяву, яка свідчить про єдність усіх гілок влади на європейському шляху України та про націленість на роботу в цьому шляху.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.