• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні штучний інтелект шукатиме людям роботу
    Опубликовано: 2022-11-08 18:24:02

    В Україні стартував проєкт "Національний кадровий резерв". Він представлений соціальним ліфтом, який за допомогою штучного інтелекту допомагатиме українцям знайти роботу або відкрити власний бізнес.

    Про це повідомила пресслужба Державної служби зайнятості.

    Штучний інтелект буде індивідуально визначати пул професій для кожної людини, орієнтуючись на її здібності, а також на рівень володіння soft skills. На основі цих даних сформують інтеркативне резюме особи, яке можна переслати роботодавцю через Єдиний портал вакансій або роздрукувати.

    "Інтерактивне резюме дозволить людині мати перевагу у роботодавця перед іншими претендентами зі стандартними резюме, адже містить саме ту інформацію, яка потрібна рекрутеру для розуміння відповідності до вимог актуальної вакансії", — зазначили в службі зайнятості.

    При цьому, якщо штучний інтелект виявив, що людина має схильність до ведення власної справи, то їй порекомендують пройти курс навчання підприємництву, який містить необхідні знання для успішного розвитку бізнесу.

    "Навчальний контент складається з мультимедійних курсів у міжнародному форматі SCORM та майстер-класів провідних бізнес-тренерів: Андрія Длігача, Ваче Давтяна та Володимира Страшка. За підсумками успішного завершення курсу система автоматично генерує іменний сертифікат з унікальним номером", — резюмували в службі.

    Зазначимо, негативні наслідки кризи на ринку праці під час війни відчула на собі переважна більшість українців. Більше 40% українців залишилися без роботи.

    За оцінками Мінекономіки, рівень безробіття в Україні на кінець 2022 року становитиме 30%. Тому Уряд розробив механізм залучення безробітних до "Армії відновлення" країни через їх участь у суспільно корисних роботах.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.