• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В держбюджеті-2023 збільшили видатки ПФУ для індексації пенсій
    Опубликовано: 2022-11-04 19:10:13

    В допрацьованому урядом проєкті державного бюджету України на 2023 рік збільшили видатки Пенсійного фонду на 38,9 млрд грн — до 271,9 млрд грн для забезпечення індексації пенсій в наступному році.

    Про це 2 листопада повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

    "У проєкті держбюджету на 2023 рік до другого читання ми знайшли можливість збільшити видатки для вирішення найбільш гострих питань, як соціального, так і економічного характеру", — прокоментував перший заступник міністра фінансів Денис Улютін.

    Крім того, видатки Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, який був створений для швидкого відновлення об'єктів критичної інфраструктури, збільшено на 16,1 млрд грн — до 35,5 млрд грн.

    За словами Улютіна, в остаточному проєкті держбюджету-2023 збережено підхід щодо фінансування саме пріоритетних напрямків. До таких Мінфін відносить соціальний захист населення, підтримку ветеранів війни, ВПО, освіту та охорону здоров’я.

    Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала законопроєкт №8000 про державний бюджет на 2023 рік у першому читанні під час засідання 7 жовтня. 31 жовтня Кабінет міністрів схвалив проєкт закону з урахуванням пропозицій народних депутатів та передав документ до другого читання.

    Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, майже 50% державного бюджету на 2023 рік буде направлено на сектор безпеки та оборони.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.