• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Росія постачає нафту до США, незважаючи на санкції, - ЗМІ
    Опубликовано: 2022-11-04 15:54:12

    Російська компанія “Лукойл” знайшла спосіб продавати свої нафтопродукти до США в обхід  санкцій.

    Про це повідомляє Тhe Wall Street Journal.

    Зазначається, що нафтопереробний завод на Сицилії, яким володіє російський нафтогазовий гігант “Лукойл”, виконує роль перевалочного пункту для сирої російської нафти, яка врешті-решт потрапляє до США у формі пального та інших перероблених нафтопродуктів.

    Як пише видання, компанія “Лукойл” знайшла лазівку в санкційному законодавстві, яка дозволяє поставки до США російської сировини за умови “перетворення її у іноземну продукцію”.

    Попри те, що понад 90% нафти, яку переробляє цей завод на Сицилії, походить із Росії, кінцева продукція вже вважається італійською, тому може вільно експортуватися.

    Так, з березня з цього заводу до США було відправлено 5 млн барелів нафтопродуктів, чого достатньо для наповнення баків 7 млн автомобілів.

    За даними видання, російську нафту до Сицилії перевозять танкери компанії “Совкомфлот”, яка перебуває під санкціями США. Перебування суден цієї компанії у Італії підтверджують численні супутникові знімки.

    Крім того, компанію “Лукойл”, на відміну від "Газпрому", не було внесено до американських санкційних списків і вона досі продає свою продукцію в 11 штатах.

    Раніше видання Bloomberg повідомляло, що для перевезення нафти в інтересах Росії у світі формується "тіньовий флот" з танкерів з невідомими власниками.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.