• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна скоротила експорт до країн СНД майже на четверть
    Опубликовано: 2022-11-04 09:53:35

    За перші дев'ять місяців 2022 року український експорт до країн СНД проти аналогічного періоду попереднього року скоротився на 23,8% — до 1,27 млрд доларів.

    Про це 2 листопада повідомила заступниця голови комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, передає пресслужба Верховної Ради.

    При цьому відсоток скорочення не враховує експорт до РФ і РБ. Справа у том, що Україна де-факто не відвантажує нічого на російський чи білоруський ринки через війну.

    "Найбільше скоротилась торгівля з Узбекистаном та Азербайджаном - більш ніж в половину. Це пов’язано в першу чергу з ускладненням логістичних шляхів через блокування чорноморських портів російською армією. Водночас експорт до Молдови зріс на 15% завдяки тому, що країна стала одним з транзитних напрямків для українських товарів", — резюмувала Підласа.

    До 24 лютого Україна нарощувала експорт, в тому числі до країн СНД. Якщо не враховувати Росію і Білорусь, то у 2021 році експорт до країн СНД збільшився на 27% проти 2020.

    Крім того, відомо, що за підсумками 7 місяців 2022 року вже 61% експорту припадало на Євросоюз, лише 6% на СНД та 33% – на інші країни. В імпортних постачаннях ЄС займає 48%, СНД – 13%, інші держави – 39%.

    У вересні Україна експортувала рекордний обсяг соняшникової олії в країни ЕС та Індію - 500 тисяч тонн соняшникової олії (+36% до показника серпня). Основними імпортерами даної продукції у вересні нового сезону залишилися країни ЄС з часткою 37%.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.