• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • 12 країн постачатимуть Україні енергетичне обладнання, – МЗС
    Опубликовано: 2022-11-02 18:48:32

    За дорученням Президента України Володимира Зеленського Міністерство закордонних справ домовилося з урядами 12 країн про постачання Україні енергетичного обладнання. Про це 31 грудня повідомила пресслужба МЗС.

    Допомогти погодилися наступні держави: Ізраїль, Іспанія, Італія, Литва, Німеччина, Північна Македонія, Польща, Республіка Корея, Словаччина, Словенія, Фінляндія та Франція.

    "Загалом йдеться про 954 одиниці енергетичного обладнання. Перші партії допомоги вже в Україні, решта очікується найближчим часом. Ми продовжуємо працювати над збільшенням кола партнерів і обсягів підтримки", — підкреслив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

    Серед обладнання, яке отримує Україна, генератори різних типів, перемикачі автоматичні, теплові гармати та інше.

    Крім того, дипломати опрацьовують запити безпосередньо з компаніями-виробниками енергетичного обладнання Франції, Німеччини, Бельгії, Швеції, КНР та інших країн.

    Лише у понеділок, 31 жовтня, окупанти обстріляли 10 областей України, внаслідок чого пошкоджені 18 об’єктів, більшість з яких енергетичні. Зеленський у своєму вечірньому зверненні повідомив, що тривають відновлювальні роботи в тих регіонах, де сьогодні були влучання російських ракет.

    "Робимо все можливе, щоб відновити енерго- і водопостачання. І відновимо", - підкреслив президент.

    Через обстріли критичної інфраструктури в Україні запровадили екстрені відключення електроенергії.

    У зв’язку зі збільшенням навантаження на електромережі, у ДТЕК попросили відповідально ставитися до споживання електроенергії — вмикати енергоємні прилади по черзі та максимально знизити споживання електроенергії в пікові години з 17:00 до 23:00.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.