• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Через війну кількість робочих місць в Україні скоротилася на 2,4 млн
    Опубликовано: 2022-11-02 10:47:55

    За оцінками Міжнародної організації праці МОП, рівень зайнятості в Україні у 2022 році впаде на 15,5% (2,4 мільйона робочих місць) порівняно з показником 2021 року. Про це йдеться в доповідь МОП (спеціалізована установа ООН).

    Зазначимо, що організація покращила свій прогноз в порівнянні з квітнем, коли експерти МОП підрахували, що Україна могла б втратити 4,8 млн робочих місць. Покращення прогнозу пов'язане з деокупацією великої площі територій та зменшення кількості населених пунктів, де тривають бойові дії.

    При цьому в МОП вважають, що збільшення кількості працездатних внутрішньо переміщених осіб (ВПО) створить тиск на зниження заробітної плати.

    За оцінками МОП, 10,4% усієї довоєнної робочої сили країни нині є біженцями в інших країнах. Ця група з 1,6 млн осіб складається переважно з жінок, багато з яких раніше працювали у сфері освіти, охорони здоров'я та соціального забезпечення.

    Зазначимо, негативні наслідки кризи на ринку праці під час війни відчула на собі переважна більшість українців. Більше 40% українців залишилися без роботи. Наразі продовжують працювати і отримувати заробітну плату у повному обсязі тільки 23%.

    У найближчі півроку ймовірні скорочення персоналу в кожній п’ятій українській компанії. Загалом через війну рівень бідності в Україні зріс удесятеро.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.