• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні цифровізують низку соціальних сервісів
    Опубликовано: 2022-10-28 18:51:36

    В Україні продовжують цифровізовувати сервіси для внутрішньо переміщених осіб. Найближчим часом в онлайн переведуть усі складові послуги усиновлення дитини.

    Про це в інтерв’ю ua.news розповів Костянтин Кошеленко, заступник міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

    «Ми продовжуємо цифровізовувати сервіси для внутрішньо переміщених осіб. Наприклад, вже зовсім скоро надамо можливість онлайн знятись з обліку ВПО або змінити місце проживання. Також, найближчим часом переведемо в онлайн всі складові послуги усиновлення дитини», — розповів Кошеленко.

    Також буде цифровізовано 6 допомог, таких як:
    допомога малозабезпеченим сім’ям;
    допомога на дітей одиноким матерям;
    допомога особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю;
    допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
    допомога при усиновлені дитини;
    допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною.

    «Це все стало можливим завдяки впровадженню Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) по всій території України. До речі, в цьому нам допомогли міжнародні організації та програми, такі як ВПП ООН, TAPAS, EGAP, ПРООН в Україні та й інші», — додав чиновник.

    За його словами, мета команди — цифровізувати соціальну сферу та перевести всі послуги в онлайн.

    «Ми дамо людині можливість самій обирати — отримати послугу онлайн чи офлайн в управліннях соцзахисту населення або ЦНАПах», — пояснив він.

    Інф. finance.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.