• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Польща допоможе Україні відновити аеропорти
    Опубликовано: 2022-10-28 09:49:54

    Польща допоможе Україні відновити аеропорти й розширити залізничне сполучення, інформує Міністерство фондів і регіональної політики Польщі. Про це йшлося під час розмови заступника міністра фондів та регіональної політики Польщі Марціна Горали з послом України Василем Зваричем.

    Польська сторона підтримує постійний контакт з представниками Асоціації аеропортів України та безпосередньо з летовищами. Варшава може запропонувати Києву експертні консультаційні послуги щодо реалізації інвестицій, пов’язаних з аеропортами, а також їх подальшого розвитку.

    Також сторони обговорили поглиблення співпраці в реалізації проєкту швидкісної залізниці між двома країнами та про пов’язаний із цим перегляд транс’європейської транспортної мережі TEN-T.

    Крім залізничного сполучення Варшава — Київ через Ягодин, польська сторона хоче запропонувати новий маршрут, який з’єднає багато польських та українських міст.

    Компанія "Центральний комунікаційний порт" Польщі планує прокласти залізничне сполучення Люблін — Замосць – Белжец до кордону.

    "Такий маршрут з українського боку кордону можна протягнути через Раву-Руську до Львова і Києва. А в майбутньому — від Карпат до чорноморських портів в Україні та Румунії", — підкреслив польський урядовець.

    Наталія Софієнко

    ЛIГАБiзнесIнформ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.