• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Apple переведе iPhone на USB-C
    Опубликовано: 2022-10-27 19:51:49

    Після довгих років випуску iPhone з оригінальним портом Lightning компанія Apple почне випускати смартфони USB-C, так як цього вимагає європейське законодавство. Про це повідомило видання Bloomberg.

    З 2024 року в Євросоюзі набирає чинності вимога про уніфікацію зарядних пристроїв. Норми закону поширюються і на американські компанії.

    Директор з маркетингу Apple Грег Джосвіак підтвердив, що переведення пристрою на більш поширену зарядку відбудеться згідно із законодавством Євросоюзу. При цьому він не назвав терміни переходу.

    Між Apple і ЄС протягом десяти років йшли суперечки щодо зарядних пристроїв. Джосвіак нагадав, як колись європейська влада хотіла, щоб Apple прийняла Micro-USB. Брюссель намолягав перевести iPhone на USB-C через скарги споживачів, що вимушені використовувати різні типи зарядок. Однак через те, що компанії не змогли домовитися знадобилося політичне втручання.

    Apple вже перевела свої Mac, iPad і аксесуари на USB-C від Lightning та інших роз’ємів.

    З 2026 року стандарт щодо роз’ємів пошириться і на ноутбуки, що дає їх виробникам певний час для адаптації, однак багато виробників вже використовує USB-C.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.