• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Швейцарія виділяє понад 500 мільйонів гривень на цифровізацію України
    Опубликовано: 2022-10-24 15:53:24

    Міністерство цифрової трансформації і Швейцарська агенція розвитку та співробітництва (SDC) підписали меморандум про співпрацю, який передбачає виділення 15 млн франків (понад 500 мільйонів гривень) на розвиток цифровізації в Україні.

    Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

    "Швейцарія виділяє понад 500 мільйонів гривень на цифровізацію України. Це допоможе нам запустити ще більше нових послуг у "Дії"", - зазначив Федоров.

    За його словами, швейцарська агенція розвитку та співробітництва через Програму EGAP системно інвестує в розвиток цифрової України.

    "Разом ми створили Дію та запустили десятки сервісів для українців — єМалятко, COVID-сертифікати, автоматичну реєстрацію бізнесу, сплату податків у кілька кліків та важливі соціальні послуги", - зауважив міністр.

    Він підкреслив, що під час повномасштабної війни цифровізація стала основою для стабільної роботи уряду, податкової, митниці.

    "Зараз "Дія" виходить на міжнародний рівень. Найбільш діджиталізована країна Європи — Естонія — запускає власний застосунок для державних послуг на базі "Дії". Десятки країн світу активно цікавляться застосунком. Ми обовʼязково використаємо цей шанс створити новий український цифровий продукт для експорту", - наголосив Федоров.

    Він подякував партнерам за підтримку — швейцарському уряду, Фонду Східна Європа, Фонду Innovabridge та генеральному директору Швейцарської агенції розвитку й співробітництва Патрисії Данці.

    Зазначимо, в застосунку "Дія" з'явилися чотири нові сервіси- електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, документи англійською і послуга шерингу авто.

    Також скоро в застосунку "Дія" можна буде в 2 кліки отримати довідку про місце проживання. Наразі всі бажаючи можуть долучитися до бета-тесту послуги.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.