• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • З початку 2022 року СБУ виявила та нейтралізувала понад 3,5 тис кібератак ворога
    Опубликовано: 2022-10-23 09:55:41

    Служба безпеки України з 24 лютого перейшла в контрнаступ на кіберфронті, посиливши при цьому захист. Так, Служба безпеки виявила та нейтралізувала понад 3,5 тис кібератак цього року.

    Про це в інтерв’ю проєкту "Ми-Україна" розповів начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, передає пресслужба СБУ.

    "Контрнаступ України у кіберсфері почався 24 лютого. Ще напередодні наш Департамент відбив потужні кібератаки, які Росія почала перед вторгненням, щоб досягнути "бліцкригу" у всіх сферах. Вранці ми з ними впоралися, а вже ввечері завдали удару у відповідь. Це змусило противника зосередитись на захисті і зрозуміти, що час безкарності минув назавжди. Наш контрнаступ триває повним ходом і досі", – заявив Вітюк.

    Завдяки оперативним діям СБУ вдалося не тільки запобігти розхитуванню інформаційного та кіберпростору України, а й не допустити збоїв у роботі критичної інфраструктури, систем життєзабезпечення, банків тощо.

    Як пояснив на прикладі Вітюк, якби не вчасна нейтарлізація кібератак, то "сьогодні ми б говорили про непрацюючі світлофори, про відсутній зв’язок, про перебої в електропостачанні, про втрачені державні секрети, наукові розробки та масово викрадені персональні дані тощо".

    Він додав, що у кіберсфері СБУ допомагають звичайні українці та волонтери з IT-галузі.

    Раніше Держспецзв'язку повідомляла про нову кібератаку на державні організації України через розсилку електронних листів. Листи мають вкладення у вигляді XLS-документа, що містить макрос, активація якого призведе до створення на комп'ютері та запуску файлу "write.exe".

    Напередодні цих повідомлень хакериатакували українських телеком-провайдерівчерез листи про "допомогу сім'ям зниклих військових"

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.