• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Боррель анонсував новий транш військової допомоги ЄС Україні на €500 мільйонів
    Опубликовано: 2022-10-17 09:46:13

    Європейський союз має намір розширити обсяг військової допомоги Україні з ресурсів Європейського фонду миру до 3 мільярдів євро. Про це, як повідомляє Європейська служба зовнішніх справ, повідомив на зустрічі міністрів оборони країн НАТО керівник відомства Жозеп Боррель.

    "Зараз, коли Путін посилює ескалацію, ми маємо рішуче продовжувати надавати Україні підтримку стільки, скільки це необхідно, і так довго, як це необхідно. Ми продовжимо надавати військову підтримку, щоб протистояти будь-якому російському військовому нападу, будь-якій ескалації війни", - зазначив єврокомісар.

    За його словами, ЄС хоче все ж таки знайти дипломатичне рішення війни Росії проти України якнайшвидше, проте буде рішуче і з посиленням військової підтримки України протистояти будь-якій ескалації з боку РФ.

    Боррель додав, що очікує на схвалення нового траншу військової підтримки ЄС Збройним силам України найближчого понеділка, 17 жовтня, на засіданні ради міністрів закордонних справ країн ЄС, яке відбудеться в Люксембурзі.

    Крім того, верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики повідомив міністрам оборони країн НАТО про створення ЄС військово-навчальної місії для підтримки української армії, проте подробиць щодо цього поки не наводиться.

    Нагадаємо, що раніше останній, п'ятий транш військової допомоги Україні з Європейського фонду миру Євросоюз схвалив 22 липня: разом з цими 500 мільйонами євро загальний розмір такої допомоги тоді зріс до 2,5 мільярда євро. Інформацію про новий транш та схвалення тренувальної місії ЄС для українських військових напередодні з'явилася у ЗМІ і тепер, таким чином, офіційно підтверджена.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.