• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄІБ перерахував Україні ще €550 мільйонів: це допоможе відремонтувати пошкоджені об'єкти енергетики
    Опубликовано: 2022-10-14 19:35:15

    Європейський інвестиційний банк перерахував Україні додаткові 550 мільйонів євро. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

    "Кошти допоможуть, зокрема, покрити витрати на ремонт пошкоджених об'єктів енергетичної інфраструктури та підтримати стабільність української електромережі. Також допомога буде спрямована на відновлення надання муніципальних та базових послуг населенню у громадах", - зазначив він.

    Голова уряду вказав, що загалом за два місяці в межах пакету Екстреної підтримки від ЄІБ та Європейської комісії Україна отримала 1,05 мільярда євро. Ще 540 мільйонів будуть виплачені шляхом відновлення фінансування спільних проєктів.

    Нагадаємо, що в липні правління ЄІБ вирішило виділити Україні 1,59 мільярда євро, зокрема 1,05 мільярда євро негайної фінансової допомоги.

    В свою чергу, 10 та 11 жовтня російські війська завдали ракетних ударів по багатьох об'єктах енергетичної інфраструктури України, що викликало відключення електропостачання в низці обласних центрів, зокрема й у Києві. За даними Міністерства енергетики, внаслідок цих обстрілів було пошкоджено 30% енергетичної інфраструктури України.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.