• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄС хоче розширити військову допомогу Україні, - ЗМІ
    Опубликовано: 2022-10-11 19:46:46

    Європейський союз планує розширення воєнної допомоги для України. Про це пише німецьке видання Welt.

    Видання пише, що після тривалих суперечок країни-члени ЄС домовилися найближчим часом розпочати навчання українських військових. Загалом планується, що до наступної зими навчання в ЄС пройдуть 15 тис. українських вояків.

    "У внутрішньому листі у вересні Київ запросив підготовку для дев'яти бригад, кожна з яких може налічувати до 5000 осіб", - сказано в повідомленні.

    Рішення буде затверджено міністрами закордонних справ ЄС в Люксембурзі в середині жовтня.

    Також окрім навчальної місії ЄС планує в найближчі місяці суттєво розширити військову допомогу Україні через Європейський фонд миру. Наразі Україні з цього фонду було виділено 2,6 млрд євро при загальному розмірі фонда в 5,7 млрд євро. До 2027 році планується збільшити фонд до 10-12 млрд євро.

    Нагадаємо, 7 жовтня виконавча рада МВФ підтримала надання Україні близько 1,3 мільярда доларів у рамках інструменту прискореного фінансування (RFI)

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.