• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Туреччині спустили на воду майбутній флагман ВМС України
    Опубликовано: 2022-10-04 19:45:04

    В Туреччині спустили на воду корвет «Гетьман Іван Мазепа», збудований для Військово-морських сил Збройних сил України. Про це повідомила дружина українського президента Олена Зеленська, яка взяла участь у заході.

    "Турецьке слово bayraktar ("прапороносець") – назва безпілотника – за місяці повномасштабної агресії стало в Україні символом справжнього захисту та перемог. Але скоро, окрім "байрактарів", у нас з’являться нові спільні назви. Сьогодні у Туреччині мала честь спустити на воду корвет, який служитиме Україні й водночас матиме турецьке серце", - написала вона.

    Протичовновий корвет типу Ada "Гетьман Іван Мазепа" буде першим кораблем такого класу для ВМС України. Він був закладений у вересні 2021 року, а наприкінці грудня на верфі в Стамбулі почали збирати корпус судна.

    "У таких випадках до суден звертаються як до людей – із повагою та настановою. Отже, корвете "Гетьман Іван Мазепа", бажаю тобі з честю нести український прапор. Попутного вітру, спокійного моря й лише перемог! Завжди пам’ятай свою турецьку батьківщину і неси славу Україні!" - написала Зеленська.

    Нагадаємо, що ім’я для майбутнього флагману українського військового флоту обрав Володимир Зеленський. В указі від 18 серпня президент пояснив такий вибір метою відновлення історичних традицій національного війська та увічнення пам'яті Мазепи як видатного українського державного діяча й гетьмана Війська Запорозького.

    Нагадаємо, що фрегат "Гетьман Сагайдачний", що раніше був флагманом українських ВМС, був затоплений в Миколаєві в березні 2022 року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Міністр оборони Олексій Резніков пояснював, що це було зроблено, аби він не дістався ворогу.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.