• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна увійшла в топ-3 світових лідерів з використання крипти
    Опубликовано: 2022-09-19 19:59:45

    Згідно нового дослідження, яке сьогодні опублікувала аналітична блокчейн-компанія Chainalysis, Україна увійшла в топ-3 світових лідерів з використання крипти. На першому місці розмістився В'єтнам, а на другому Філіппіни.

    Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

    За його словами, команда Мінцифри багато працює над розвитком та легалізацією криптоіндустрії в Україні. Розробили профільний закон "Про віртуальні активи", який у березні підписав президент.

    "Разом з Комісією з цінних паперів та фондового ринку продовжуємо роботу над законопроєктом про внесення змін до Податкового кодексу України, щоб визначити оподаткування операцій з віртуальними активами", - зазначив Федоров.

    Він підкреслив, що у Мінцифри хочуть створити в Україні найбільш сприятливі умови для розвитку криптобізнесу.

    "Щоб світові криптокомпанії могли легально заходити в Україну та вести бізнес, використовуючи банківську систему. А українці — декларувати та захищати свої доходи у віртуальних активах", - зауважив міністр.

    Зазначимо, блокчейн-екосистема Binance та торговельна мережа супермаркетів Varus запускають можливість розрахунку за продукти та товари в магазинах мережі онлайн, з використанням криптогаманця та технології Binance Pay.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.