• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Греція готова до припинення поставок російського газу
    Опубликовано: 2022-09-13 09:36:34

    Греція підготувалась до сценарію припинення поставок російських енергоносіїв взимку. Про це повідомляє Reuters з посиланням на прем'єр-міністра Греції Кіракоса Мацотакіса.

    "Ми готові до найгіршого сценарію, коли Росія припинить поставки природного газу", - сказав Мацотакіс на прес-конференції в Салоніках.

    Мацотакіс сказав, що Греція накопичила достатньо скрапленого природного газу, кілька електростанцій готові перейти з газу на нафту, а вугільні потужності були збільшені.

    Нагадаємо, раніше Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина підготувалася до припинення поставок російського газу.

    3 вересня Росія продовжила зупинку газопроводу "Північний потік-1", через буцімто витік масла на газоперекачувальному агрегаті.

    З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну частка Росії на газовому ринку ЄС зменшилась з 40% до 9%. Через це, на думку експертів, Путін вже не зможе тиснути на європейський газовий ринок.

    Тим часом країнам ЄС вдалося диверсифікувати поставки газу, головним чином за рахунок імпорту скрапленого газу з США, трубопровідного газу з Норвегії, а також збільшення поставок з Північної Африки.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.