• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ненадійний постачальник: частка російського газу в ЄС впала з 40% до 9%
    Опубликовано: 2022-09-09 19:05:05

    Єврокомісія запропонує державам членам ЄС встановити граничну межу ціни російського газу, а також запровадити інші заходи для зменшення наслідків енергетичної кризи.

    Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції в Брюсселі.

    "Ми запропонували граничну ціну на закупівлю російського газу. Мета є дуже чіткою. Ми маємо скоротити російські надходження, які Путін використовує для фінансування війни проти України. Саме зараз наші зусилля виправдовуються. На початку війни частка російського газу становила 40% від усього імпортованого газу. Сьогодні вона знизилася до 9% від нашого газового імпорту", - сказала Урсула фон дер Ляєн.

    Крім того, європейці змогли заповнити спільні сховища газу на 82 відсотки, що є кращим показником за попередні роки.

    Також завдяки диверсифікації шляхів енергопостачання ЄС збільшив доставку скрапленого (LNG) або трубопровідного газу з США, Норвегії, Алжиру, Азербайджану та від інших постачальників.

    За словами Урсули фон дер Ляєн, наразі Норвегія постачає до ЄС більше газу за Росію. При цьому ЄС продовжує масовані інвестиції в розвиток внутрішніх поновлювальних джерел через програму RePowerEU.

    Нагадаємо, країна-агресор РФ продовжує енергетичний шантаж Європейського союзу.

    "Газпром" 31 серпня повідомив, що повністю зупинив постачання газу до Європи по "Північному потоку" і розпочав планово-попереджувальні роботи на газоперекачувальному агрегаті.

    У свою чергу у  Європейському союзі заявили, що  готові до повного припинення постачання газу із Росії.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.