• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Київ планує створити Муніципальний банк столиці на базі несплатоспроможного АТ «Банк Січ»
    Опубликовано: 2022-09-07 09:53:01

    Столиця планує створити Муніципальний банк Києва та подасть заявку на участь у відкритому конкурсі на виведення з ринку неплатоспроможного банку "Січ".

    Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

    "Місто інвестує в банк для створення на його базі Муніципального банку Києва – для подальшого його перетворення на універсальний фінансовий інструмент міста", – зауважив Поворозник.

    Він підкреслив, що муніципальний банк є найкращим та надійним інструментом для проектного фінансування та роботи з міжнародними фінансовими організаціями, іноземними інвесторами-партнерами. А також для фінансування робіт з відновлення інфраструктури міста і економіки загалом. Крім того, Муніципальний банк – це оптимізація фінансів міста і значна економія коштів громади.

    Також Поворозник прокоментував і плани щодо купівлі несплатоспроможного АТ "Банк Січ".

    "На ринку виникла унікальна ситуація, коли банк, який продовжує працювати і виконує всі свої зобов’язання, можна придбати за менші кошти і не очікувати півтора-два роки, що потрібні для створення нового банку. Для міста придбання існуючого банку і перетворення його на муніципальний, а також утримання цього банку коштуватиме на рік менше, ніж сьогодні витрачається на комісії за обслуговування в інших банках", – зауважив Поворозник.

    Нагадаємо, у серпні правління Нацбанку ухвалило рішення про віднесення АТ "Банк Січ" до категорії неплатоспроможних. Як зазначають в регуляторі, банк не виконав у встановлений строк зобов’язань перед Національним банком за кредитами рефінансування через недостатність коштів.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.