• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна може отримати транш від ЄС у 5 млрд євро до 11 вересня, - Шмигаль
    Опубликовано: 2022-09-10 18:08:22

    Україна може отримати транш у 5 млрд євро від Європейського Союзу наступного тижня (5-11 вересня). Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

    "Ще одним елементом підтримки України у цій війні стала фінансова допомога міжнародних партнерів. Цього тижня ми очікуємо на черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 5 млрд євро. Це допоможе забезпечити стійкість нашої економіки, підтримку армії та проходження опалювального сезону", - написав Шмигаль. .

    Прем'єр додав, що Україна очікує восени поставок надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T.

    Крім того, Шмигаль і Штайнмайєр план відновлення України.

    Нагадаємо, всі країни-члени Європейського союзу, крім Угорщини, 2 вересня на робочому рівні погодилися фінансово гарантувати ще 5 мільярдів євро макрофінансової допомоги у вигляді довгострокових кредитів для України у серпні Європейський союз надав Україні у повному обсязі перший транш у розмірі 1 мільярда євро нової макрофінансової допомоги .

    Дані 5 мільярдів євро є частиною обіцяного ЄС Україні ще у травні пакета у розмірі до 9 мільярдів євро. При цьому досі було офіційно узгоджено виділення лише 1 мільярда євро під гарантії бюджету ЄС, який, однак, не дозволяв гарантувати більше.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.