• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Німеччина виділить €200 мільйонів на підтримку ВПО в Україні
    Опубликовано: 2022-09-06 09:40:13

    Німеччина виділить Україні 200 мільйонів євро на програми підтримки внутрішніх переселенців. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Кабінету міністрів України про зустріч прем'єра Дениса Шмигаля з міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свеньєю Шульце.

    "Денис Шмигаль подякував ФРН за виділення 200 мільйонів євро Україні на програми підтримки внутрішніх переселенців, про що було оголошено вранці 4 вересня", - сказано в ньому.

    Як вказують в уряді, його глава при цьому запропонував опрацювати можливість спрямування частини цих коштів на гранти ВПО для започаткування власної справи.

    "Ми запустили програму грантів для малого й середнього бізнесу "єРобота". Тисячі людей в перші тижні долучилися до неї для започаткування власної справи. Ми хотіли б запропонувати можливість спрямувати ресурси, які виділяє уряд Німеччини, на підтримку малого й середнього бізнесу, зокрема через цю програму", - сказав Шмигаль.

    Сторони також обговорили післявоєнне відновлення України. За словами прем’єра, наразі триває перший етап - негайна відбудова критичної інфраструктури. Другий етап відбуватиметься протягом наступного року до завершення війни й деякий час після цього.

    "Потім ми перейдемо до третьої фази — великого відновлення, під час якого відбуватиметься модернізація країни за стандартами Європейського союзу", - додав очільник українського уряду.

    Шмигаль також підкреслив, що Німеччина відіграла вагому роль в реалізації реформи децентралізації, яка стала однією з найуспішніших в Україні.

    "Більшість голів громад позитивно проявили себе на початку війни, лишилися з людьми, підтримували їх. Тому уряд і президент переконані, що реформа має продовжуватися й громади мають ставати сильнішими", — підкреслив прем’єр-міністр

    Шульце зі свого боку зазначила, що під час візиту на деокуповані території України була вражена мужністю українців і тим, "скільки сил у цих громадах". За словами міністра, Німеччина бачить перспективи у відновленні України через використання потенціалу громад. Також вона наголосила, що Німеччина буде поряд з Україною стільки, скільки та цього потребуватиме.

    Нагадаємо також, що раніше у неділю Шмигаль зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, обговоривши, зокрема, питання Плану відновлення України та військової допомоги.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.