• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • За липень державний борг у валюті скоротився на 8,2%
    Опубликовано: 2022-09-01 19:57:09

    Державний борг скоротився в валюті, але виріс у гривні.

    Про це повідомляє нардеп Данило Гетманцев.

    Так, за даними Міністерства фінансів України, за липень державний борг у валютному еквіваленті зменшився на 8,2% або $8,6 млрд до $96,79 млрд. А у гривневому еквіваленті збільшився на 14,8% або на 456,1 млрд грн до 3539,3 млрд грн.

    "Головним чинником такої різнонаправленої динаміки державного боргу стала корекція офіційного курсу гривні з 29,26 до 36,57 грн/дол (+25%), що відбулась 21 липня", - пише Гетманцев.

    Девальвація гривні призводить до зростання гривневого еквіваленту державного боргу деномінованого у валюті. Станом на 31 липня 2022 року такий борг складав державного 2/3 боргу. І навпаки девальвація гривні призводить до зменшення валютного еквіваленту державного боргу деномінованого в гривні.

    На кінець липня відношення державного боргу до ВВП складало оціночно 76%, тоді як на початок цього року воно скоротилось до 49% ВВП.

    Через зростання дефіциту бюджету та тиск на обмінний курс, ризики подальшого зростання боргового навантаження залишаються висхідними.

    Нагадаємо, що уряд схвалив законопроект про швидкі інвестиції.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.