• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Нафтогаз» попередив українців, що майбутня зима стане найхолоднішою за останні десятиліття
    Опубликовано: 2022-09-03 09:49:21

    Температура повітря в оселях українців буде від 17 до 18 градусів тепла в опалювальний периіод, що приблизно на чотири градуси нижче норми. Таким чином, майбутня зима може стати найхолоднішою для України за останні десятиліття.

    Про це повідомив очільник державної компанії "Нафтогаз" Юрій Вітренк, передає The Guardian.

    Він порадив людям запастися ковдрами та теплим одягом, коли температура на вулиці опуститься нижче -10ºC.

    Цього річ опалювальний сезон в України розпочнеться пізніше і закінчиться раніше, ніж зазвичай. Видання зазначає, що опалювальний сезон залежить від того, чи нададуть союзники необхідну суму грошей для імпорту 4 млрд куб газу. Але найбільший ризик — війна. Росія руйнує газову інфраструктуру, і від масштабів цих руйнувань також буде залежати температура повітря в будинках.

    "Без фінансової підтримки нам буде не вистачати газу, і це означатиме, що ми матимемо дійсно високі ризики в енергетичній системі. Без імпорту газу у великих частинах України будуть відключення світла", — розповів Вітренко.

    Україна виробляє близько 60% необхідного газу всередині країни, а решту імпортує з країн-сусідів ЄС за ринковими цінами.

    Мер Києва Кличко дав жителям столиці таку ж саму пораду, як і Вітренко. Очільник міста попередив, що взимку топити в столиці будуть гірше і закликав київлян запасатись теплими речами та ковдрами.

    Тим часом у Львові на випадок екстрених ситуацій облаштовують пункти обігріву у бомбосховищах. Для цього встановлюють буржуйки. При цьому місто на 100% готове до опалювального сезону за умови, що ситуація в енергетиці збережеться стабільною.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.