• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Енергетична компанія України» розпочала торгівлю електроенергією на експорт
    Опубликовано: 2022-08-19 09:17:55

    Акціонерне товариство "Енергетична компанія України" здійснило перші поставки на внутрішній ринок та розпочинає експорт електроенергії провідним європейським трейдинговим компаніям. Про це йдеться у повідомленні ЕКУ.

    Так, вона взяла участь у добових аукціонах із доступу до перетину для експорту, що проводить НЕК "Укренерго",17 серпня викупивши 62 МВт зі 125 МВт доступної потужності у напрямку Словаччини та 62 МВт зі 125 МВт доступної потужності у напрямку Румунії.

    Весь обсяг електроенергії для здійснення поставок як на внутрішній ринок, так і на експорт ЕКУ придбала у Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

    Як зазначив генеральний директор ЕКУ Віталій Бутенко, початок активної комерційної діяльності в стислі строки є пріоритетом для менеджменту. Він вказав, що серед першочергових завдань, які стоять перед компанією, – побудова трейдингової інфраструктури для ефективної торгівлі енергоресурсами із застосуванням сучасних IT-технологій та діджитал-інструментів, а також створення системи управління ризиками.

    Нагадаємо, що АТ "ЕКУ" 28 червня було перепорядковане Міністерству економіки для створення на її базі єдиного державного енерготрейдера.

    У листопаді 2021 року Національну акціонерну компанію ЕКУ, яка знаходилася в процесі ліквідації, уряд вирішив відновити та об'єднати в одну компанію з "Центренерго" та частиною державних вугільних шахт.

    В нинішньому вигляді акціонерне товариство ЕКУ є багатопрофільним енергопостачальним підприємством, що здійснює операції з купівлі, продажу, постачання та ринкової оптимізації споживання енергоресурсів для комерційних клієнтів.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.