• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Стан, рівнозначний дефолту. Fitch і S&P погіршили кредитні рейтинги України
    Опубликовано: 2022-08-20 18:02:00

    Міжнародні рейтингові агентства Fitch і S&P погіршили кредитні рейтинги України, повідомляє Reuters. Погіршення рейтингу відбулося через відтермінування Мінфіном платежів за державним боргом (міжнародними облігаціями) у майже $20 млрд на два роки.

    "Враховуючи оголошені умови реструктуризації та відповідно до наших критеріїв, ми розглядаємо цю операцію як проблемну та рівнозначну дефолту", — заявили в S&P.

    У Fitch знизили рейтинг України до 'RD' (обмежений дефолт), а усіх випусків облігацій з переддефолтного рівня "C" до "D" до завершення операції з управління державними борговими зобов’язаннями.

    Згідно з рейтингом S&P, Україна отримала оцінку в "SD" (вибірковий дефолт), а облігацій – на рівні "D".

    Втім, як додають у Fitch, коли набуде чинності погодження щодо реструктуризації боргу, агентства зможуть підвищити рейтинг України, вважаючи, що вона вийшла з дефолту.

    Нагадаємо, кілька днів тому Україна отримала необхідні згоди від власників єврооблігацій на відстрочення виплат та строків погашення за ними на два роки.

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.