• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Попит на електромобілі в Україні шалено зростає: найпопулярніші моделі
    Опубликовано: 2022-08-12 09:55:16

    У липні українці придбали та зареєстрували 1 732 електромобілі, що у 2,3 раза більше, ніж у липні торік, та на 64% більше показника червня цього року.

    Про це повідомляє пресслужба Асоціації українських автомобілевиробників (Укравтопром).

    Зазначається, що частка нових авто у загальній кількості реєстрацій електромобілів у липні цього року становила 11% , тоді як у липні минулого року вона була на рівні 20%.

    Найпопулярнішим легковим автомобілем на українському ринку електричних авто залишається Nissan Leaf. У липні свою першу реєстрацію в Україні пройшли 288 авто цієї моделі.

    На другому місці за популярністю опинилась марка Volkswagen е-Golf, 151 авто якої було придбано у липні. Третє місце посіла Volkswagen ID.4, 134 авто цієї марки зареєстрували українці у попердньому місяці.

    Також до п'ятірки найпопулярніших електромобілів липня потрапили Renault Zoe – 112 одиниць та Tesla Model 3 – 75 одиниць.

    Загалом із початку 2022 року український парк електромобілів поповнили майже 5,9 тис. машин, що на 34% більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

    Зазначимо, близько 25% опитаних громадян США заявили, що наступним авто, яке вони куплять, буде електромобіль, оскільки ціни на бензин злетіли до рекордного рівня.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.