• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У липні витрати українців на харчі збільшилися на 10%, а на ліки на 15% - ПриватБанк
    Опубликовано: 2022-08-09 19:49:26

    Кількість оплат покупок картками в торгівельній мережі зросла у липні порівняно з червнем на 5,9% до 199 мільйонів. Про це свідчать дані статистики розрахунків банківськими картками у мережі POS-терміналів ПриватБанку, повідомляє пресслужба найбільшої української фінустанови.

    Обсяги ж сплачених безготівково товарів за місяць збільшилися на 7,7% до 48,4 мільярда гривень. Зокрема, активний розвиток безготівкової мережі дав зростання обсягів оплат картками у підприємств малого бізнесу на 10,8% до 27,1 мільярдів гривень.

    "Те, що у липні українці на 10 мільйонів покупок більше сплатили банківськими картками, це результат стабільної роботи мережі еквайрингу банку. Головне, що малий бізнес продовжує відновлювати свою роботу - 56% всього обороту безготівкових оплат в мережі банку - це невеликі магазини по всій країні, доля обороту в яких щомісяця збільшується", - зазначає керівник дирекції обслуговування бізнес-клієнтів ПриватБанку Євген Заіграєв.

    В свою чергу, великі національні торгові мережі отримали безготівкових оплат на 11,6% більше, ніж у червні, а саме 21,3 мільярда гривень. Загалом на сьогодні в мережі банку працює 203 тисячі POS-терміналів, і за місяць їх побільшало на 6,7 тисячі.

    Стосовно категорій витрат у банку зазначають, що в липні продовжили зростати витрати українців на харчі. Так оплати картками у продовольчих магазинах зросли на 9,7% до 24 мільярда гривень. Таким чином, на купівлю продуктів харчування припадає майже половина, понад 49%, безготівкових витрат українців.

    Однак більш відчутно за місяць зросли карткові витрати на кафе та ресторани (на 19% до 3,4 мільярда гривень), ліки (на 14,5% до 2,7 мільярда), електроніку й побутову техніку (на 16% до 3,2 мільярда) та пальне (на 12,1% до 2,3 мільярда гривень).

    Нагадаємо також, що нещодавно інший великий банк виявив невтішну тенденцію, але вже щодо українів, які втекли від війни за кордон.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.