• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні планують відкрити перший аеропорт для пасажирських перевезень, незважаючи на війну
    Опубликовано: 2022-08-02 18:48:05

    Закарпатська облрада працює над тим, щоб Ужгородський аеропорт відновив пасажирські авіаперевезення якнайшвидше, адже це єдиний аеропорт який може це зробити в умовах війни в Україні.

    Про це в Facebook повідомив голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

    З метою запуску аеропорту облрада прийняла рішення суттєво підвищити його фінансування.

    "Статутний фонд збільшено на 26 млн. грн., щоб провести необхідні процедури, отримати дозволи, побудувати необхідні будівлі і нарешті починати заробляти, а не рахувати збитки. Це важливий аеропорт для України. Колишній мінус – злітно-посадкова смуга, яка починається закордоном, - стала його плюсом. Треба це використовувати", — резюмував Чубірко.

    Уточнюємо, що в Ужгородському аеропорту злітно-посадкова смуга починається зі Словаччини й закінчується Словаччиною. Тому літаки можуть відразу потрапляти в європейський повітряний простір, не заходячи в український, який наразі закритий для громадянської авіації.

    Зазначимо, що в умовах, коли українське небо закрите для пасажирських авіаперевезень, аеропорт "Бориспіль" зміг увійти до ТОП-10 найкращих аеропортів Східної Європи.

    Нагадаємо, міжнародний аеропорт "Бориспіль" вранці 24 лютого 2022 року призупинив роботу через закриття повітряного простору над Україною у зв'язку із початком російського військового вторгнення.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.