• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • План економії газу має допомогти ЄС пережити «середню» зиму без російського газу
    Опубликовано: 2022-07-28 19:54:40

    План добровільної економії газу на 15%, який раніше запропонувала Єврокомісія, а 26 липня схвалили країни-учасниці блоку, має допомогти Європейському союзу пережити "середню" зиму в умовах повного відключення російського газу. Про це пише Reuters.

    "Наші початкові розрахунки показують, що навіть якби всі винятки були використані в повному обсязі, ми б досягли скорочення попиту, яке б допомогло нам безпечно пережити звичайну зиму", - сказала єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон на прес-конференції 26 липня.

    Нагадаємо, країни Європейського союзу погодили план добровільної економії газу на 15% порівняно із середнім споживанням за останні 5 років з 1 серпня 2022 року по 31 березня 2023 року.

    Нагадаємо також, Російський газовий монополіст "Газпром", заявив, що у зв'язку із закінченням терміну міжремонтної експлуатації ще однієї турбіни на газопроводі "Північний потік-1", компанія має намір зупинити турбіну і знизити прокачування газу газопроводом до 33 куб. м на добу.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.