• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄС може подвоїти імпорт електроенергії з України – єврокомісар
    Опубликовано: 2022-07-28 15:54:04

    Європейський Союз до кінця липня зможе подвоїти імпорт української електроенергії. Про це 26 липня повідомила європейський комісар з питань енергетики Кадрі Сімсон на пресконференції після закінчення неформальної зустрічі міністрів енергетики країн-членів ЄС з їхнім українським колегою Германом Галущенком.

    "Якщо комерційна торгівля електрикою допоможе Україні компенсувати деякі втрати доходів, то це шлях уперед. Ми не чекаємо на якісь певні технічні умови, щоб розпочати торгівлю. Торгівля вже йде", — констатувала вона.

    Сімсон припустила, що збільшуючи імпорт електроенергії з України, країни ЄС зможуть компенсувати нестачу енергоносіїв для виробничих потужностей, зокрема, зменшення постачання газу з РФ. Він сподівається, що у майбутньому Україна та країни Євросоюзу перейдуть до співпраці у сфері чистих газів, поновлюваних газів.

    "Це ринок, який розвиватиметься в Європі, і Україна має чудові можливості стати нашим торговим партнером у найближчі роки", - пояснила вона.

    Нагадаємо, 16 березня Об'єднана енергосистема України синхронізувалася з Енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E. У Міністерстві енергетики прогнозують, що Україна заробить до 1,5 млрд євро на експорті електроенергії до Євросоюзу до кінця 2022 року.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.