• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Український електронний підпис відповідає європейським стандартам - Мінцифри
    Опубликовано: 2022-07-30 10:10:43

    Український електронний підпис успішно пройшов тестування на eSignature Validation Plugtests 2022 на відповідність європейським стандартам. Технічно Україна готова до взаємного визнання цифрових підписів з Євросоюзом. 

    Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров.

    Він наголосив, що взаємне визнання електронних підписів - важлива частина плану цифрової євроінтеграції.   

    "Наші цифрові підписи мають приймати в будь-якій країні Євросоюзу. Це створює безліч переваг для бізнесу і всіх українців. Наприклад, можна буде отримувати послуги в ЄС, підприємцям укладати онлайн- контракти з іноземними партнерами, відкривати міжнародні рахунки тощо", - пояснив Федоров.

    Зазначається, що тестування проводив технічний комітет Європейського інституту телекомунікаційних стандартів ETSI. Саме стандарти ETSI застосовуються в країнах Європейського Союзу у сфері електронних довірчих послуг.

    Нагадаємо, в Україні відстрочили обов'язкове використання електронного підпису на захищеному носії на період дії військового стану та протягом 6 місяців з дня його припинення.

    Анастасія Перцева

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.