• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні повністю переглянуть класифікатор професій
    Опубликовано: 2022-07-14 09:51:46

    Кабінет міністрів на засіданні 12 липня утворив міжвідомчу робочу групу з питань реформування класифікатора професій. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

    Робоча група буде тимчасовим консультативно-дорадчим органом уряду, основним завданням якого буде розроблення концепції реформування цього національного класифікатора з метою гармонізації його з міжнародними стандартами класифікації занять, професій, професійних кваліфікацій, освіти та приведення його у відповідність із Міжнародною стандартною класифікацією занять ISCO-08.

    Також затверджено положення про зазначену міжвідомчу робочу групу і визначено її склад, однак інших подробиць Мельничук не повідомив.

    Натомість уряд на засіданні у вівторок також прийняв низку інших рішень, зокрема передбачив, що гроші, що мали йти на забезпечення належних умов в’їзду та виїзду осіб на окуповані території, в умовах воєнного стану мають йти на координацію гуманітарних коридорів для безпечного транзиту гуманітарної допомоги на окуповану територію та/або надання допомоги людям на окупованій території та/або евакуації їх звідти.

    Крім того, визначено, що такі кошти йтимуть і на забезпечення оперативного реагування на звернення громадян, які проживають на окупованій та/або прилеглій до неї території, отримані на телефонну "гарячу" лінію.

    Уряд також затвердив план заходів з виконання угоди між Україною та Європейським союзом про спільний авіаційний простір відповідальними центральними органами виконавчої влади, зокрема і до, і після набрання цією угодою чинності.

    Зазначимо, що Верховна Рада ратифікувала угоду про спільний авіаційний простір з ЄС ще 17 лютого - за тиждень до початку війни, яка наразі зробила неможливими пасажирські авіаперевезення в Україні. Для набуття чинності її також мають ратифікувати всі 27 країн-членів Євросоюзу.

    Окрім цього, 12 липня Кабмін погодив перетворення державного підприємства "Укрхімтрансаміак" в акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Установлено, що майно підприємства, яке забезпечує цілісність діяльності з транспортування магістральними трубопроводами, а також самі трубопроводи, призначені для транспортування хімічних продуктів, закріплюються за цим АТ на праві господарського відання та не підлягають відчуженню.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.