• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна представить у Швейцарії великий план відновлення країни
    Опубликовано: 2022-07-09 09:42:52

    Україна 4 липня планує представити на конференції у місті Лугано у Швейцарії план післявоєнного відновлення країни.

    Про це повідомляє видання Bloomberg.

    Зазначається, що у плані повоєнного відновлення України визначено широкий перелік проектів у галузі інфраструктури та безпеки, інвестицій у клімат та цифрову економіку, а також диверсифікацію енергетичних ресурсів. Документ містить близько 2000 сторінок.

    Український уряд вже активно обговорює цей проект із донорами, включаючи країни ЄС.

    У свою чергу, Європейська комісія вивчає варіанти фінансування, такі як гранти та кредити. Одним із можливих варіантів фінансування є спільне запозичення на ринках, подібне до механізму залучення коштів у фонд ЄС щодо відновлення від наслідків пандемії коронавірусу.

    "Активно готуємося до початку спеціальної конференції у Лугано у Швейцарії. Перший її день – у понеділок. Масштабний міжнародний захід, присвячений відновленню нашої країни. Відновлення у широкому значенні слова. Треба не просто відновити все, що зруйнували окупанти, а створити нову основу для нашого життя, для України – безпечне, сучасне, зручне, безбар'єрне. Для цього потрібні колосальні інвестиції – мільярди, нові технології, передовий досвід, нові інституції та, звичайно, реформи", - заявив президент України Володимир Зеленський.

    За його словами, 10 областей України постраждали від бойових дій після 24 лютого. Більшість міст потребують відновлення, сотні з них російська армія повністю зруйнувала, їх фактично потрібно будувати заново. Але, крім цього, десятки міст в інших областях України зазнали ракетних ударів, сотні підприємств знищено.

    "Звичайно, ми вже почали самотужки відновлювати нормальне життя у звільнених громадах, територіях. Але реалізувати такий масштабний проект по всій країні, дати нові стандарти безпеки, нову якість життя можна лише залучаючи міжнародні кошти", - зазначив президент.

    Він наголосив, що конференція у Лугано може стати вагомим кроком для відновлення України.

    "І коли ми реалізуємо цей проект – а я впевнений, що це буде – відлік відновлення України вестиметься, можливо саме від цього заходу", - заявив Зеленський.

    Зазначимо, що Європейський Союз має намір покрити більшу частину витрат на повоєнне відновлення України. Частина допомоги піде на відновлення інфраструктури та підтримку надання державних послуг.

    Лідери країн-членів Євросоюзу вже вирішили створити трастовий фонд солідарності з Україною для відновлення країни після припинення російської агресії. Прем'єр-міністр Британії  закликав розробити "План Маршалла для України", який фінансуватиметься за рахунок майна російських олігархів.

    У свою чергу, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький запропонував   Європейському Союзу ухвалити рішення про виділення 100 мільйонів євро на відновлення інфраструктури України, яку руйнують російські окупаційні війська.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.