• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Понад 90% громадян Німеччини почали економити на покупках та розвагах
    Опубликовано: 2022-07-05 19:40:52

    За даними Євростату, рівень інфляції в єврозоні у червні становив 8,6% — рекорд за 20 років. На тлі цього 91% опитаних громадян Німеччини заявляють, що вже починають економити, переважно на відвідуванні ресторану (54%), на купівлі одягу (50%) та на відпочинку (48%). 43% заощаджують навіть на продуктах.

    Про це повідомляє німецьке видання Bild із посиланням на опитування INSA.

    Практично кожен другий (46%) вирішив відкласти заплановану велику покупку цього року через високі ціни.

    75% опитаних відповіли, що сильно чи дуже сильно відчувають зростання цін. У домашніх господарствах із доходом менше 2000 євро про це заявили 82%.

    50% респондентів заявили, що їхнє економічне становище цього року погіршилося. У 42% воно залишилося колишнім, і лише у 7% покращалось. 46% опитаних очікують, що ситуація й надалі погіршуватиметься.

    Зазначимо, що інфляція в Німеччині в червні склала 7,6%.

    Для порівняння додамо, що інфляція на споживчому ринку України у травні порівняно з квітнем поточного року становила 2,7%, а з початку року – 13,9%. У той же час, порівняно з травнем минулого року ціни зросли на 18%.

    Порівняно з квітнем найшвидше дорожчали риба та рибопродукти (на 5,9%), а також овочі (на 5,4%). Проте цукор подешевшав на 1,3%, а яйця взагалі на 21,2%.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.