• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна може отримати статус кандидата у члени ЄС до 27 червня, - ЗМІ
    Опубликовано: 2022-06-22 19:49:22

    Україна може отримати статус кандидата в члени Європейського союзу до 27 червня. Про це пише Bloomberg.

    ЄC також має намір підтримати думку комісії щодо надання статусу кандидата Молдові, а також Грузії, якщо вона спочатку виконає певні додаткові умови.

    Видання з посиланням на власні джерела повідомляє, що лідери ЄС зустрінуться в Брюсселі 23-24 червня, коли, як очікується, рекомендаціям комісії буде надано зелене світло, повідомили джерела.

    Остаточне рішення про надання статусу та будь-які супутні умови повинні бути схвалені всіма державами-членами, перш ніж воно стане остаточним. Згідно з проектом висновків саміту, з яким ознайомився Bloomberg, запропонована форма формулювання ще не оформлена письмово.

    Нагадаємо, що Єврокомісія 17 червня ухвалила рекомендацію Раді Європи надати Україні статусу кандидата в члени ЄС. Президент ЄК Урсула фон дер Ляйєн зазначила, що Україна вже запровадила близько 70% реформ, норм та стандартів, необхідних для членства в ЄС.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.