• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄС працює над угодою щодо імпорту ізраїльського газу через Єгипет — Bloomberg
    Опубликовано: 2022-05-30 18:13:38

    Європейський Союз домовляється з Каїром, щоб підписати угоду про постачання палива із Ізраїлю через єгипетські заводи з виробництва ЗПГ. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на проект цієї угоди.

    У документі сказано, що паливо перероблятимуть у ЗПГ на заводах Єгипту перед відправкою до ЄС. У виданні наголошують, що угода зміцнить можливості європейського ринку для Ізраїлю.

    Згідно з пунктами документа, в рамках потенційного меморандуму про взаєморозуміння ЄС, Ізраїль та Єгипет також розширять співпрацю щодо проектів у галузі екологічно чистої енергії.

    Євросоюз має намір диверсифікувати постачання енергоресурсів, щоб відмовитись від імпорту з РФ. Ембарго на російську нафту - один з головних і найскладніших пунктів нового санкційного пакету. Однак поки що міністри закордонних справ країн Європейського Союзу не змогли досягти спільної позиції щодо шостого пакету санкцій проти країни-агресора.

    Плани ЄС запровадити нафтове ембарго по відношенню до Росії нині блокує лише Угорщина. Вона готова його підтримати за 18 мільярдів євро інвестицій.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.