• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Німеччина домовилася з США про постачання зрідженого природного газу
    Опубликовано: 2022-05-27 18:40:43

    Енергетична компанія Німеччини RWE та американська Sempra Infrastructure Partners підписали угоду терміном на 15 років про постачання 2,25 млн тонн ЗПГ щорічно із заводу Sempra у Порт-Артурі в Техасі.

    Про це повідомив глава RWE Маркус Креббер у Linkedin.

    "Для диверсифікації постачання газу в Європу ми підписали Угоду про основні умови постачання ЗПГ із Sempra Infrastructure. Обсяги доставлятимуться з узбережжя США, наприклад, на термінали з прийому ЗПГ у Німеччині", — резюмував Креббер.

    Крім того, RWE планує побудувати імпортний термінал для "зеленого" аміаку в Брунсбюттелі, Німеччина, який буде розташований у безпосередній близькості від ЗПГ-терміналу.

    В Україні вже відреагували на нову домовленість Німеччини та США. Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі написав:

    "Глобальні процеси відбуваються прямо зараз, хоч і повільно, але ЄС поступово позбавиться російської енергетичної залежності. Це потрібно було робити раніше, звичайно. А зараз необхідно прискоритися, бо енергоресурси – це зброя Москви".

    Варто зазначити, що саме Німеччина, яка раніше активно просувала запуск російського газопроводу "Північний потік-2" та намагалася заблокувати заборону на російські енергоносії, зараз активно робить конкретні кроки на шляхудо відмови від російського газу та нафти.

    Зокрема, 20 травня Німеччина та Катар домовилися про енергетичне партнерство, в рамках якого Берлін отримуватиме скраплений природний газ замість російського. Постачання планують розпочати у 2024 році.

    Крім того, Берлін заявив, що Німеччина збирається відмовитися від російської нафти навіть якщо Євросоюзу не вдасться домовитися про заборону з усіма країнами ЄС в рамках наступного пакету санкцій.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.